Studii de drept civil | Valeriu Stoica

Prof. univ. dr. Marian Nicolae: „Frumusețea și farmecul dreptului civil provin nu numai din admirabila lui construcție arhitectonică ori din faptul că dreptul civil, cum afirma Michel Villey, este singurul <<drept perfect>> sau din fascinația construcțiilor jurisprudențiale (doctrinare, iar în… Citește mai multStudii de drept civil | Valeriu Stoica

Admiterea în magistratură și în avocatură. Culegere de subiecte cu explicații ale variantelor de răspuns. Drept civil. Ed. 5 | Florin Moțiu (coord.)

Editura: „Subiectele selectate, respectând structura examenelor pe care se bazează astăzi concursurile de admitere în profesiile juridice, la care se adaugă și explicațiile tuturor variantelor de răspuns, vor permite simularea examenelor/concursurilor de admitere în profesiile juridice, precum și gestionarea emoțiilor… Citește mai multAdmiterea în magistratură și în avocatură. Culegere de subiecte cu explicații ale variantelor de răspuns. Drept civil. Ed. 5 | Florin Moțiu (coord.)

Procesul civil european | Ion Rebeca

Editura: „Procesul civil, in general, si procesul civil cu elemente de extraneitate, in special, se bazeaza pe existenta unei cooperari judiciare intre state, insa in cazul procesului civil european, cooperarea judiciara in materie civila urmareste realizarea obiectivului asumat de Uniunea… Citește mai multProcesul civil european | Ion Rebeca

Spețe pentru admiterea la INM/magistratură. Drept civil și drept procesual civil. Ed. 3 | Vasile Bozeșan (coord.)

Editura: ”Ediția a treia a prezentei lucrări conţine 50 de teste (cu câte 2 speţe fiecare, însumând astfel 100 de spețe), aducând un plus de 19 teste noi (38 de spețe) față de ediția precedentă, în cadrul spețelor fiind problematizate… Citește mai multSpețe pentru admiterea la INM/magistratură. Drept civil și drept procesual civil. Ed. 3 | Vasile Bozeșan (coord.)

Spețe pentru admiterea la INM/magistratură. Drept penal și drept procesual penal. Ed. 3 | Luminița Criștiu-Ninu (coord.)

Editura: “Proba scrisă de verificare a cunoştinţelor juridice face parte din prima etapă a concursului de admitere la INM/în magistratură, urmărind să pună în evidență capacitatea de analiză critică şi sinteză, coerența în abordare şi exprimare, înțelegerea instituțiilor de drept… Citește mai multSpețe pentru admiterea la INM/magistratură. Drept penal și drept procesual penal. Ed. 3 | Luminița Criștiu-Ninu (coord.)

Teste-grilă pentru admiterea la INM/ în magistratură, avocatură și pentru examenele de licență. Drept penal și drept procesual penal | Luminița Criștiu-Ninu (coord.)

Editura: „Despre lucrare. Culegerea de teste-grilă pentru admiterea la INM/în magistratură, avocatură și pentru examenele de licență a fost concepută de un grup de judecători cu experiență profesională și didactică, pentru a veni în sprijinul absolvenților facultăților de drept care… Citește mai multTeste-grilă pentru admiterea la INM/ în magistratură, avocatură și pentru examenele de licență. Drept penal și drept procesual penal | Luminița Criștiu-Ninu (coord.)