Admiterea în magistratură și în avocatură. Culegere de subiecte cu explicații ale variantelor de răspuns. Drept civil. Ed. 5 | Florin Moțiu (coord.)

Editura: „Subiectele selectate, respectând structura examenelor pe care se bazează astăzi concursurile de admitere în profesiile juridice, la care se adaugă și explicațiile tuturor variantelor de răspuns, vor permite simularea examenelor/concursurilor de admitere în profesiile juridice, precum și gestionarea emoțiilor specifice acestora.
Lucrarea cuprinde subiectele date la concursurile/examenele de admitere în profesiile juridice din ultimii ani, pentru disciplina de concurs/examen Drept civil (admitere INM/magistratură 2016-2022; admitere Barou stagiari/definitivi 2016-2023; absolvire INPPA 2019).

Subiectele conțin explicații ale tuturor variantelor de raspuns, avandu-se în vedere:

– soluționarile contestațiilor la baremul de notare și evaluare;
– modificarile legislative și dispozițiile legale in vigoare;
– decizii ale Curții Constituționale, recursuri in interesul legii, doctrina etc.

Explicațiile sunt poziționate la finalul fiecarui chestionar anual, permițandu-se astfel o verificare reala a cunoștințelor, precum și o simulare a punctajului.

Realizată de un colectiv de autori cu mare experiență, format din judecatori, avocați și cadre didactice care predau la facultăți de drept de prestigiu din țară, lucrarea Admiterea în magistratură și în avocatură. Culegere de subiecte cu explicații ale variantelor de răspuns. Drept civil este utilă candidaților la examenele de admitere in profesiile juridice, pentru concursul de admitere în magistratură, pentru examenele de admitere în profesia de avocat, de definitivare sau promovare, precum și studenților facultaților de drept, pentru examenul de licență.

Au fost avute în vedere modificările aduse prin dispozițiile Legii nr. 140/2022.”