Doamne din istoria Convorbirilor literare | Aurora Ciucă

Aurora Ciucă: „Unele dintre scriitoarele evocate în «Literatura femenină» sunt prezente (și) în Convorbiri, altele nu, așa încât am considerat utilă schițarea portretelor lor literare, dar și inserarea unor informații (acolo unde  a fost posibil) privind implicarea în viața socială… Citește mai multDoamne din istoria Convorbirilor literare | Aurora Ciucă

History of Romanian Law | Sorin-Alexandru Vernea

Prof. Aurel-Jean Andrei: „Lucrarea domnului Sorin Vernea este o premiera in spatiul nostru academic, nascuta din dorinta autorului de a face cunoscuta Istoria dreptului romanesc in strainatate, in limba cea mai vorbita astazi. Gradul ridicat de dificultate al acestui demers… Citește mai multHistory of Romanian Law | Sorin-Alexandru Vernea

Un deceniu de modernitate în aplicarea Codului penal și a Codului de procedură penală. Constante și perspective asupra procesului penal român în spațiul juridic european | Rodica Aida Popa, Ştefan Deaconu, Luminiţa Criştiu-Ninu, Mihail Udroiu, Monica-Elena Livescu, Andrei E. Săvescu, Nadia-Claudia Cantemir-Stoica (coord.)

Coord. autor Rodica Aida Popa: „1 februarie 2014 reprezintă un moment semnificativ pentru reforma legislativă și instituțională în materie penală și procesual penală în sistemul judiciar din România, marcând intrarea în vigoare a Codului penal și a Codului de procedură… Citește mai multUn deceniu de modernitate în aplicarea Codului penal și a Codului de procedură penală. Constante și perspective asupra procesului penal român în spațiul juridic european | Rodica Aida Popa, Ştefan Deaconu, Luminiţa Criştiu-Ninu, Mihail Udroiu, Monica-Elena Livescu, Andrei E. Săvescu, Nadia-Claudia Cantemir-Stoica (coord.)

Grile Procedură Civilă. Admitere INM, Magistratură, Avocatură | Vasile Bozeşan (coord.)

Editura: „Despre lucrare: Lucrarea este realizată de către coordonator-autor (judecător/formator INM) împreună cu trei absolvenți ai Institutului Național al Magistraturii prin care, astfel, se îmbină experiența profesională cu viziunea/perspectiva adaptată la realitatea actuală a modului de testare a candidaților la… Citește mai multGrile Procedură Civilă. Admitere INM, Magistratură, Avocatură | Vasile Bozeşan (coord.)