Aspecte cheie în activitatea financiar-bancară. Conferință internațională | Ianfred Silberstein (ed.)

Editorul: “Lucrarea de față cuprinde o serie de studii prezentate cu prilejul Conferinței Internaționale cu tema „Aspecte cheie în activitatea financiar-bancară” desfășurată în perioada 18-20 Aprilie 2018 la București, în continuarea tradițiilor conferințelor internaționale organizate de Asociaţia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar și Asociaţia Europeană de Drept Bancar şi Financiar care, de-a lungul anilor, a prezentat un interes deosebit atât pentru participanții din România, cât și pentru specialiștii din băncile centrale din numeroase state ale lumii, ca și din instituțiile financiare internaționale.
Volumul cuprinde lucrările transmise până la finalul anului 2018. Acesta cuprinde puncte de vedere exprimate de reprezentanți ai unor bănci centrale din țările europene, cât și de unii profesori de la instituții de învățământ superior din Franța și Spania. Totodată, sunt cuprinse lucrări prezentate de specialiști din Banca Națională a României, din bănci comerciale, ca și din mediul profesional juridic, inclusiv judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Sperăm că acest volum va trezi interesul specialiștilor în domeniul bancar prin cunoașterea și înțelegerea temelor abordate.

Din cuprins

  • Aspecte cheie în activitatea financiar-bancară (Prof. univ. dr. Florin Georgescu)
  • Rolul Băncii Naționale a României ca autoritate competentă în procesul de pregătire a rezoluției instituțiilor de credit (Dr. Ianfred Silberstein)
  • Legislația europeană de combatere a spălării banilor (Prof. univ. dr. Thierry Bonneau)
  • Impreviziunea în executarea contractului de credit (Av. Cristian Ionuț-Mușat)
  • Controlul judiciar al politicii monetare a Băncii Centrale Europene (Dr. Bernd Krauskof).”