Drept international public | Carmen Moldovan

Drept international public_Carmen  MoldovanEditorul: ”Lucrarea Drept international public trateaza de o maniera sintetica si intr-un limbaj accesibil notiunile si institutiile esentiale ale dreptului international public, disciplina caracterizata prin varietatea domeniilor de reglementare si complexitatea normelor sale, urmand structura clasica a cursurilor din aceasta materie.

Cartea a fost conceputa ca un instrument de lucru util in primul rand studentilor si are ca scop prezentarea si fixarea notiunilor fundamentale de drept international, pe baza carora se poate aprofunda  ulterior aceasta materie complexa.

Pentru o mai buna intelegere a anumitor concepte teoretice si a evolutiei acestora, au fost facute trimiteri la jurisprudenta Curtii Internationale de Justitie sau prezentate succint hotarari pronuntate de aceasta instanta. De asemenea, in anexa lucrarii se gasesc cele mai importante acte normative aplicabile in materie: Carta Organizatiei Natiunilor Unite, Statutul Curtii International de Justitie si Conventia din 1969 privind dreptul tratatelor.

Totodata, volumul Drept international public poate fi util in procesul de intelegere a mecanismelor dreptului international pentru persoanele interesate in a se initia in studiul acestui domeniu.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.