Dreptul individual al muncii. Curs universitar | Monica Gheorghe

Copyright by UJMAG.ro

Editorul: ”Lucrarea are ca obiect de analiza o parte a dreptului muncii: dreptul individual al muncii, care vizeaza analiza relatiei individuale de munca, bazata pe un contract individual de munca, sub toate aspectele sale. Fireste, ramura integrala de drept este constituita din dreptul individual al muncii si dreptul colectiv al muncii.

Avand in vedere izvoarele internationale de drept al muncii – lato sensu, analiza institutiilor este precedata de prezentarea aspectelor esentiale ale reglementarilor existente la nivel european si la nivelul Organizatiei Internationale a Muncii.

Luand in considerare tendinta de expansiune a reglementarilor din dreptul muncii, in cursul de fata sunt reliefate, pe institutii juridice similare sau identice, si normele juridice aplicabile functionarilor publici.

Analiza institutiilor de drept individual al muncii este realizata prin raportare la structura Codului muncii, punand accent si pe latura concreta, practica, formuland solutii de interpretare a unor norme legale in materie. Ca rezultat, cursul se adreseaza studentilor de la specializarile drept si administratie publica, dar si „actorilor” relatiei individuale de munca.”