Regulamentul intern. Îndrumar pentru angajatori și angajați | Ion Traian Ștefănescu, Monica Gheorghe, Aurelian Gabriel Uluitu

Prof. univ. dr. Ion Traian Stefanescu: “Regulamentul intern are un rol esential in reglementarea concreta si specifica, dar si obligatorie, a raporturilor de munca dintr-o unitate data. Este cert ca pentru angajator acest regulament constituie, in fond, principalul instrument al reglementarii interne a muncii, a capitalului uman din unitatea sa.
Lucrarea de fata constituie un instrument deosebit de util pentru practicieni – juristi, specialisti in resurse umane, in management, pentru cei care conduc unitatile economico-sociale de toate categoriile si, in sfarsit, pentru cei multi – pentru angajati.”

 

Editorul: “Lucrarea de fata valorifica experienta vasta a autorilor in domeniul dreptului muncii si reprezinta un indrumar necesar angajatorilor si angajatilor, ce ofera raspunsuri unor probleme controversate in materia regulamentului intern, pe intelesul tuturor.

Din punct de vedere teoretic si practic, temele abordate ofera o prezentare completa si clara a aspectelor privind existenta, adoptarea, continutul si aplicarea regulamentului intern. Ultima parte a lucrarii este destinata raspunsurilor, intr-un mod concis si aplicat, la cele mai intalnite probleme practice referitoare la intocmirea si aplicarea regulamentului intern. In anexe sunt mentionate actele normative, in concret, care cuprind elemente de continut ale regulamentului intern, intalnite fie in Codul muncii, fie in acte normative cu aplicabilitate particulara si care vizeaza numai anumite categorii de angajatori, fie in acte normative cu aplicabilitate generala si care ii vizeaza pe toti angajatorii.”