Editorul: ”1. Curs de drept administrativ. Editia a II-a, revizuita, completata si actualizata
Dreptul administrativ este un domeniu de drept relativ nou, ce s-a dezvoltat in statele europene abia in secolul al XIX lea, cand s-a ajuns la notiunea de stat de drept.
Editia a II-a a prezentului curs este structurata in capitole precum: Notiuni fundamentale ale administratiei publice; Dreptul administrativ; Autoritati publice centrale precum: Presedintele Romaniei ori Guvernul Romaniei, precum si administratia centrala de specialitate; Administratia publica locala, precum si functia publica. Succesiunea capitolelor nu este intamplatoare, deoarece s-au avut in vedere definirea si aprofundarea termenilor specifici materiei dreptului administrativ, analiza dreptului administrativ sub aspectul: definitiei, obiectului, trasaturilor, normelor, izvoarelor ori raporturilor de drept administrativ.
Ulterior, s-a trecut la analiza autoritatilor publice, pe cele trei paliere ale organizarii autoritatilor publice, respectiv: nivel central, intermediar si local, pentru ca acest curs sa se incheie cu partea dedicata personalului din administratia publica, respectiv: functia publica si functionarii publici.
2. Manual de drept administrativ. Caiet de seminar. Editia a III-a revizuita, completata si actualizata
Prezenta lucrare trateaza problematica dreptului administrativ – partea generala si se adreseaza deopotriva studentilor facultatilor de drept sau cu profil administrativ, cat si cadrelor didactice in pregatirea activitatii de la seminar. Materialul prezentat urmareste sa faca mai usor de accesat informatiile primite deja de studenti la orele de curs.
Structura lucrarii cuprinde 14 teme, corespunzatoare fisei disciplinei din planul de invatamant pe un semestru, si anume: notiuni introductive, notiuni generale privind administratia publica, izvoarele, normele si raporturile de drept administrativ, Presedintele Romaniei, Guvernul, administratia publica locala (principii, autoritati), functia publica.
Aceasta a treia editie a fost revizuita si corectata tinand cont de modificarile legislative care au intervenit, astfel ca, prezentul Caiet de seminar, cuprinde actualizari si completari, pe baza legislatiei existente pana la data de 1 septembrie 2016.”