Editura: „La peste 15 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, studierea si cunoasterea mecanismelor Uniunii Europene ar trebui sa reprezinte nu doar deziderate de cultura generala, ci si exigente ale tuturor profesionistilor angrenati in activitati publice sau private. Dreptul Uniunii Europene devine treptat parte a ordinii juridice interne, iar cunoasterea acestuia se impune pentru a intelege domeniul afacerilor europene.
Manualul de Drept al Uniunii Europene se doreste a fi un instrument util de descifrare a institutiilor Uniunii Europene, a mecanismului decizional al Uniunii si a modului de functionare al acesteia. Lucrarea se adreseaza in egala masura atat studentilor de la facultatile de profil juridic, dar si de la alte specializari (economic, stiinte politice, studii europene, jurnalism etc.), cat si tuturor celor interesati de a se familiariza intr-un mod accesibil cu institutiile si modul de functionare a Uniunii Europene.
Pe parcursul lucrarii sunt abordate teme precum istoria constructiei europene, institutiile Uniunii Europene, ordinea juridica si mecanismele decizionale existente la nivelul Uniunii, cetatenia europeana, relatiile externe ale Uniunii Europene sau istoricul aderarii si prioritatile Romaniei in calitatea sa de stat membru. O atentie aparte a fost acordata contenciosului european, fiind analizate actiunile ce pot fi introduse la Curtea de Justitie a Uniunii Europene. Prin urmare, lucrarea poate fi utilizata si de practicienii avansati, intrucat poate fi un bun punct de plecare in vederea aprofundarii domeniului afacerilor europene, in general, si a dreptului Uniunii Europene, in special.”