Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Curs universitar. Ed. 3 | Răzvan Horațiu Radu

Editura: „Lucrarea Conventia europeana a drepturilor omului. Curs universitar, editia a III-a, revazuta si adaugita, reprezinta un instrument de familiarizare cu drepturile si libertatile prevazute de Conventia europeana pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si de protocoalele sale aditionale, precum si cu modul in care acestea au fost interpretate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Cursul se adreseaza atat studentilor care doresc sa se familiarizeze cu drepturile si libertatile consacrate de Conventie si de protocoalele aditionale, auditorilor de justitie de la Institutul National al Magistraturii, avocatilor stagiari care urmeaza cursurile Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, cat si tuturor practicienilor dreptului interesati de aprofundarea domeniului. In acest sens, pe langa analiza drepturilor si libertatilor, cititorul interesat are la dispozitie numeroase note de subsol cu referiri jurisprudentiale, unde aspectele enuntate sunt tratate pe larg. Lucrarea are un pronuntat caracter practic, punand accent pe interpretarea pe care instanta de la Strasbourg o da drepturilor si libertatilor proclamate de Conventie si de protocoalele aditionale.

Prezentul curs completeaza informatiile cuprinse in editiile din 2021 si 2022, prin actualizarea jurisprudentei si analiza Protocoalelor 15 si 16 intrate in vigoare, precum si a art. 17 si art. 18 din Conventie, care au generat, in special in ultimii ani, o jurisprudenta bogata.

Jurisprudenta analizata a fost actualizata pana la data de 10 octombrie 2023.”