Regulamentul (UE) nr. 1215/2012 adnotat cu explicații și jurisprudență CJUE. Ed. 2 | Șerban-Alexandru Stănescu

Editorul: ”A doua editie a lucrarii Regulamentul (UE) nr. 1215/2012 adnotat cu explicatii si jurisprudenta CJUE apare in contextul implinirii a cinci ani de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 1215/2012 privind competenta judiciara, recunoasterea si executarea hotararilor in materie civila si comerciala.

Doua obiective sunt urmarite: pe de o parte, furnizarea unor explicatii si interpretari ale dispozitiilor Regulamentului (UE) nr. 1215/2012, o atentie speciala fiind acordata celor care au adus modificari in raport cu Regulamentul (CE) nr. 44/2001 sau a caror aplicare este mai frecventa, iar, pe de alta parte, examinarea jurisprudentei relevante a Curtii de Justitie a Uniunii Europene.

In vederea atingerii obiectivelor enuntate, fiecare articol al Regulamentului (UE) nr. 1215/2012 este insotit de:
•    indicarea corespondentei dintre actuala reglementare si cele doua acte normative anterioare;
•    un comentariu al acestuia;
•    prezentarea, sistematizata tematic, a jurisprudentei relevante a Curtii de Justitie a Uniunii Europene, in vederea unei bune evidentieri a notiunilor interpretate si a facilitarii consultarii acestora. In acelasi scop, hotararile selectate nu sunt prezentate integral, ci de o maniera sintetica, incluzand: dispozitivul, principalele argumente in sustinerea acestuia, precum si, acolo unde s-a apreciat ca fiind necesar, descrierea situatiei de fapt din litigiul principal.

Cartea Regulamentul (UE) nr. 1215/2012 adnotat cu explicatii si jurisprudenta CJUE reprezinta un instrument util atat practicienilor, cat si studentilor si masteranzilor de la disciplinele drept international privat si procesul civil international.”