Criminalistică. Sinteze | Petruț Ciobanu

 

Editorul: ”Criminalistica este o stiinta judiciara care insumeaza un ansamblu de cunostinte despre metodele, mijloacele tehnice si procedeele tactice, destinate descoperirii, cercetarii infractiunilor, identificarii persoanelor implicate in savarsirea lor si prevenirii faptelor antisociale.

Descoperirea infracțiunilor, identificarea certa a autorilor unor fapte penale, precum și stabilirea adevarului judiciar in procesul penal pot fi realizate de catre organele judiciare prin recurgerea la mijloace, metode sau procedee probatorii perfecționate și eficiente, cu contribuția decisiva a științei.

Formarea viitorilor magistrați și avocați trebuie sa aiba un fundament științific, modern și realist, intrucat adevarul judiciar poate fi aflat doar prin utilizarea metodelor tehnico-științifice, a procedeelor tactice și a regulilor metodologiei criminalistice.

Lucrarea de fața prezinta, in sinteza, principalele elemente de tehnica, tactica și metodologie criminalistica si se adreseaza studentilor și masteranzilor facultatilor de drept, constituind un important suport teoretic pentru domeniul investigatiilor penale.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.