Caiet de seminar. Drept civil. Obligațiile | Ioan Ilieș Neamț, Laura Toma-Dăuceanu

Copyright by UJMAG.ro

Editorul: ”Lucrarea a fost conceputa ca un instrument inedit, menit sa faciliteze atat invatarea pentru studentii de anul II la materia Teoria generala a obligatiilor, cat si recapitularea si structurarea informatiilor pentru cei deja initiati in aceasta materie.

Cuprinsul lucrarii
Lucrarea este structurata in 12 seminare, organizate in patru parti. Prima parte cuprinde o serie de intrebari conceptuale cu trimitere la partea din sinteza unde pot fi gasite raspunsurile. Cea de-a doua parte cuprinde o sinteza a materiei aferente seminarului, fiind folosite nenumarate exemple pentru explicarea institutiilor. Cea de-a treia parte este axata pe evaluarea prin intermediul grilelor, cuprinzand cel putin 10 grile la fiecare seminar, fiecare grila putand avea ca raspuns corect o varianta, doua, trei sau niciuna. In fine, ultima parte este dedicata evaluarii prin intermediul spetelor. Fiecarui seminar ii sunt dedicate cel putin 3 spete, cu nivel diferit de dificultate.

Puncte forte
Partea de sinteza contine o structurare a materiei intr-un format usor de retinut, ceea ce face ca lucrarea sa fie un instrument excelent pentru studentii care intra pentru prima data in contact cu materia Teoria generala a obligatiilor si care doresc sa-si formeze o imagine de ansamblu mai inainte de a trece la analiza de detaliu. De asemenea, lucrarea poate fi foarte utila si pentru cei care se pregatesc de examene de licenta sau admitere in profesiile juridice, permitand o recapitulare rapida si structurata a materiei si o autoevaluare. Multiplele exemple aferente institutiilor juridice, impreuna cu limbajul accesibil si caracterul structurat al expunerilor, faciliteaza, de asemenea, procesul de invatare. Totodata, grilele, spetele si intrebarile conceptuale permit o autoanaliza a nivelului in care a fost insusita materia.
De asemenea, lucrarea a incercat sa expuna in acelasi timp opinia scolii de la Bucuresti si a celei de la Cluj, acolo unde acestea erau divergente.

Lucrarea se adreseaza
– studentilor care se pregatesc la materia Teoria generala a obligatiilor;
– studentilor care se pregatesc de examenul de licenta;
– candidatilor care se pregatesc pentru admiterea la I.N.M. sau Barou;
– auditorilor de justitie care se pregatesc pentru examenul de absolvire;
– magistratilor stagiari care se pregatesc pentru examenul de capacitate;
– avocatilor stagiari care se pregatesc pentru examenul de definitivat;
– nu in ultimul rand, practicienilor.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.