Fuziunea și divizarea societăților. Practică judiciară adnotată | Arcadia Hinescu

Fuziunea si divizarea societatilor - Arcadia Hinescu (1)Editorul: ”Cartea Fuziunea si divizarea societatilor. Practica judiciara adnotata reuneste un numar important de hotarari judecatoresti cu privire la fuziune si divizare, in principal de la Curtile de Apel, obtinute de autoare de la instante cu ocazia redactarii tezei sale de doctorat pe tema fuziunilor de societati, deci in majoritate hotarari definitive si nepublicate. Prezentarea lor in integralitate si comentariile aferente permit realizarea unei prime radiografii a practicii in domeniu, pe o tematica rar abordata pana acum din punct de vedere jurisprudential, dar frecventa in practica.

Lucrarea Fuziunea si divizarea societatilor. Practica judiciara adnotata vizeaza jurisprudenta relevanta in privinta celor doua forme principale de reorganizare a unei societati: fuziune si divizare. Fiecare solutie a instantei contine o nota cu privire la chestiunea de drept dezbatuta in speta, respectiv modificarile legislative intervenite de la data hotararii si impactul lor, cat si trimiteri doctrinare, acolo unde se impuneau. Problemele de drept de interes care se regasesc in carte sunt variate, dintre care amintim: data fuziunii/divizarii, actul autentic in cazul transferului de imobile in cadrul unei fuziuni/divizari, fuziunea transfrontaliera, divizarea partiala asimetrica, opozitia la fuziune/divizare, controlul de legalitate, nulitate, publicitate, proceduri simplificate.

Cartea Fuziunea si divizarea societatilor. Practica judiciara adnotata se adreseaza in primul rand practicienilor dreptului (judecatori, avocati, consilieri juridici), dar si societatilor si oricaror profesionisti care doresc o mai buna cunoastere a practicii in domeniu pentru intelegerea celor doua forme de reorganizare a societatilor.