Controlul averilor, incompatibilităților și conflictelor de interese. Legislație, doctrină, jurisprudență | Tudor Chiuariu

Controlul averilor, incompatibilitatilor si conflictelor de interese_ChiuariuEditorul: ”Lucrarea de fata este prima aparitie editoriala care isi propune sa analizeze sistemul de asigurare a integritatii publice, ce acopera controlul dobandirii averii, incompatibilitatilor si conflictelor de interese, prin prisma problemelor de aplicare si de interpretare a legii substantiale si procedurale, cele mai des intalnite si cele mai dificile. Obiectivul lucrarii este sa ofere raspunsuri, fundamentate teoretic, acestor probleme, in acord cu Constitutia Romaniei, Conventia europeana a drepturilor omului si cu dreptul Uniunii Europene.

Analiza este imbogatita de experienta practica a autorului: in calitate de ministru al Justitiei a fost cel care a obtinut aprobarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate de catre Parlament si a pus bazele operationalizarii Agentiei; in calitate de deputat a participat la dezbaterile din legislativ pentru adoptarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice; in calitate de avocat a pledat cu succes in numeroase cauze avand ca obiect contestatii impotriva rapoartelor de evaluare emise de Agentia Nationala de Integritate.”