Dreptul familiei. Ed. 3. Curs universitar | Teodor Bodoașcă

Copyright by UJMAG.ro

Editorul: ”Prof. univ. dr. Teodor Bodoasca detine o ,,carte de vizita stiintifica” impresionanta, materializata in numeroase lucrari stiințifice publicate in edituri si reviste de prestigiu stiintific recunoscut.

Prestatia stiintifica a autorului se detaseaza prin numeroasele aspecte de originalitate si creativitate, prin stilul și limbajul academic, sobru si convingator, dar, mai ales, printr-un evident apetit spre analiza critica a temelor abordate.

Prin numeroasele propuneri de lege ferenda, fundamentate in lucrarile stiintifice publicate de prof. univ. dr. Teodor Bodoașca si preluate de ,,legiuitor”, acesta a contribuit semnificativ la perfecționarea reglementarilor legale din domeniul ,,Dreptului familiei”, precum cele care privesc ,,interzicerea casatoriei intre persoane de același sex”, ,,egalitatea in fata legii a barbatului si femeii la incheierea casatoriei”, ,,liberalizarea divortului și a raporturilor patrimoniale dintre soti”.

Cartea ,,Dreptul familiei” incorporeaza stradaniile stiințifice ale autorului din ultimii cincisprezece ani, constituindu-se intr-un ,,reper stiințific important” pentru cei care abordeaza aspecte teoretice si practice ale raporturilor juridice de familie in sistemul de drept roman.

Prin continut, lucrarea „Dreptul familiei, editia a III-a” se adreseaza, mai ales, studentilor, masteranzilor si doctoranzilor, fiind, in acelasi timp, un ,,util instrument de lucru” pentru teoreticienii si practicienii dreptului.”