Prof. univ. dr. Mircea Simionescu: ”Creatia intelectuala, „element esential” al progresului societatii omenesti, a fost si ramane un captivant domeniu de investigare stiintifica, inclusiv din perspectiva juridica. Diversitatea si complexitatea formelor de exprimare ale creatiei intelectuale au determinat, intr-o perioada relativ scurta de timp, o dinamica fara precedent a reglementarilor juridice. Neindoielnic, un asemenea „fenomen juridic” presupune eforturi sistematice de „investigare stiintifica”, iar studiile universitare de licenta, masterat si doctorat ar trebui sa se plaseze in „avangarda”.
Fiind in prezenta unui fenomen din „interiorul sistemului de drept roman”, firesc, abordarile stiintifice trebuie sa vizeze si aspecte privind „fundamentarea logico-juridica” a diverselor solutii normative, dar, mai ales, „compatibilizarea” acestora cu cele din alte domenii ale dreptului, precum cel constitutional, civil, procesual civil, penal, procesual penal si administrativ.
Neindoielnic, cartea „Dreptul proprietatii intelectuale”, Editia a III-a, revizuita si adaugita, propusa de prof. univ. dr. Teodor Bodoasca si lector univ. dr. Lucian-Ioan Tarnu, se constituie intr-o „importanta contributie” la traducerea in fapt a acestor deziderate.”