Răspunderea patrimonială pentru obligațiile fiscale | Alin Trăilescu

Copyright by UJMAG.ro

Editorul: ”Lucrarea de fata a aparut pe fondul lipsei din spatiul juridic romanesc a unei teorii generale a obligatiilor fiscale, precum si a unei analize amanuntite a raspunderii patrimoniale pentru aceste obligatii.

Tratarea obligatiilor fiscale atat din perspectiva Codului de procedura fiscala, aprobat prin Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, cat si prin raportare la noul Cod de procedura fiscala, aprobat prin Legea nr. 207/2015, care va intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2016, este de natura sa trezeasca interesul teoreticienilor si practicienilor dreptului, atat a celor dedicati dreptului public, cat si celor implicati in studiul dreptului privat.

Continutul lucrarii se caracterizeaza prin analiza obligatiilor fiscale in comparatie cu obligatiile civile, prin propuneri de solutii legislative si jurisprudentiale in legatura cu executarea acestor obligatii, precum si prin examinarea si deslusirea problemelor legate de raspunderea patrimoniala pentru obligatiile fiscale, fiind evidentiata jurisprudenta instantei supreme si a Curtii de Justitie a Uniunii Europene.”