Vorbirea și arta oratorică. Ed. 2 | Alexandru Țiclea

Copyright by UJMAG.ro

Editorul: ”O carte mica, dar, la prima editie, succesul a fost mare. Non multa, sed multum, spuneau latinii. Adica nu tot ce este mult este si bun, are valoare, se bucura de succes. Dimpotriva, in „mult”, esenta se poate dilua, valoarea estompa, iar banalitatea revigora. Editia a II-a a lucrarii „Vorbirea si arta oratorica” a fost revizuita si adaugita, dupa cum urmeaza:
– in capitolul I, s-au adaugat Dilema lui Corax, considerata momentul de inceput al retoricii judiciare in lume, precum si evolutia acestei discipline, arta si stiinta, in Europa si in Romania.
– la capitolul al II-lea, au fost reproduse alte maxime, versuri si epigrame, precum si adaugat un punct nou, si anume Limbajul gestual;
– in capitolul al III-lea, s-a acordat o mai mare atentie … prostiei;
– la capitolul al IV-lea, s-au introdus puncte noi referitoare la discursul citit sau necitit, la vocea oratorului, la fizicul si imbracamintea acestuia;
– in cadrul capitolului al V-lea au fost inserate referiri la stil si figurile de stil;
– capitolului al VI-lea i s-a acordat o atentie sporita; au fost reproduse noi aprecieri la adresa politicienilor si s-au dat exemple din vorbirea acestora.”

Pentru a cumpara aceasta carte, click aici.