Modalitățile controlului parlamentar | Marian Enache

Copyright by UJMAG.ro

Editorul: ”Lucrarea Modalitatile controlului parlamentar, autor Marian Enache, este recomandata printr-un „Cuvant Inainte” de prof. univ. dr. Ioan Muraru ca o carte de interes actual si de importanta reala pentru cercetarea in domeniul dreptului constitutional si parlamentar. Demersul autorului se refera, in esenta, la functia si formele controlului parlamentar, cat si la autoritatile si institutiile publice vizate de acest tip de control. Cercetarea controlului parlamentar priveste perioada 1990-2012 si cuprinde un numar de sase legislaturi ale Parlamentului Romaniei.

Lucrarea utilizeaza o informare si o documentare sistematice si riguroase, care configureaza o imagine de ansamblu a dinamicii fenomenului controlului parlamentar. Rezultatele concrete ale activitatii de control exercitate de Parlamentul Romaniei sunt analizate pe legislaturi, in mod comparativ, cu instrumente statistice de baza și cu formularea concluziilor corespunzatoare.

De asemenea, cartea pe care o prezentam contine un capitol destinat formelor si mijloacelor de control asupra guvernelor din statele Uniunii Europene, oferind astfel, cititorilor interesați informatii utile despre reglementarile legale in aceasta materie de interes practic.”