Propuneri de lege ferenda privind perfecționarea legislației muncii din România | Marioara Țichindelean, Monica Gheorghe

Copyright by UJMAG.roEditorul: ”Volumul „Propuneri de lege ferenda privind perfectionarea legislatiei muncii din Romania” cuprinde lucrarile prezentate in cadrul Conferintei nationale de drept al muncii, editia a IV-a, organizata de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Drept, la 10 octombrie 2014.

Manifestarea stiintifica, la care au participat prestigiosi profesori universitari si specialisti in domeniul dreptului muncii, a avut drept obiectiv evidentierea dificultatilor de ordin conceptual, dar si practic, intalnite in aplicarea normelor de drept al muncii, precum si identificarea lacunelor de reglementare, iar pe baza acestora formularea propunerile de lege ferenda pentru imbunatatirea legislatiei muncii. Propunerile prezentate de participanti au decurs din necorelarea textelor legale, nerespectarea principiilor de drept si a actelor internationale in materie, a jurisprudentei CJUE, dar si din necesitatea adaptarii legislatiei la noile realitati economice si sociale ale Romaniei.

Participantii, teoreticieni si practicieni ai dreptului muncii, au considerat propunerile de lege ferenda privind institutiile analizate ca fiind un veritabil reper pentru perfectionarea legislatiei muncii din tara noastra. In acest sens, au hotarat remiterea propunerilor formulate cu acest prilej Guvernului Romaniei in vederea analizarii lor pentru viitoarele modificari ale actelor normative referitoare la raporturile de munca.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.