Reforma statală prin prisma noilor coduri juridice | Adrian Stoica (editor)

Copyright by UJMAG.roEditorul: ”Scopul fundamental al lucrarilor Conferintei internationale de la Constanta l-a reprezentat realizarea unei analize cat mai aprofundate a impactului noilor Coduri juridice, in ceea ce priveste, pe de-o parte, sistemul judiciar din Romania, iar pe de alta, societatea civila.

Pornind de la titlul conferintei – „Reforma statala prin prisma noilor coduri juridice”, autorii comunicarilor care compun aceasta lucrare au urmarit sa ilustreze daca reforma normativa realizata cu ocazia implementarii acestor noi Coduri juridice a produs un impact de natura cantitativa sau calitativa. Am putea retine, acum la finalul lucrarii, ca majoritatea reformelor normative au dezvaluit o recladire judicioasa a unor institutii juridice cutumiare romanesti, tocmai pentru a adapta societatea la actualul context european sau, dupa caz, mondial.

Partajarea lucrarilor volumului Conferintei in cele doua sectiuni, Drept privat, respectiv, Drept public, reflecta insemnatatea investigatiilor realizate de catre autori, fiecare dintre dumnealor avand un prestigiu de neechivoc in domeniul abordat. Analiza riguroasa si pertinenta efectuata de catre dansii asupra institutiilor fundamentale ale noilor Coduri juridice genereaza un real interes asupra acestei lucrari, pentru teoreticienii si practicienii dreptului, dar in special pentru studentii facultatilor de profil.”