Drept civil. Succesiuni. Moștenirea legală | Ioana Nicolae

Drept civil. Succesiuni. Mostenirea legala (1)Editorul: ”Intrarea in vigoare a noului Cod civil la 1 octombrie 2011 a adus modificari substantiale in materia succesiunilor, motiv pentru care lucrarea a privit comparativ reglementarile actuale si pe cele anterioare, subliniind avantajele si cateodata dezavantajele noii reglementari. Prezentarea comparativa a celor doua acte normative are in vedere si aspectul – deloc de neglijat – ca, in ceea ce priveste mostenirile deschise anterior datei de 1 octombrie 2011, se aplica prevederile Codului civil de la 1864.

Lucrarea se doreste a fi un instrument util pentru intelegerea si aprofundarea dreptului succesoral –mostenirea legala –, acoperind in acest sens programa universitara. Autoarea analizeaza prevederile Codului civil in vigoare in materia studiata, explica si clarifica notiunile specifice, dar in acelasi timp aduce in prim-plan opiniile exprimate in doctrina, precum si solutiile practice adoptate in anumite situatii particulare.

Cartea este destinata uzului studentilor Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov, atat a celor ce frecventeaza cursurile de zi, cat si a celor de la programul frecventa redusa. In egala masura, lucrarea se poate adresa si practicienilor dreptului, precum si celor interesati de reglementarile incidente in domeniul mostenirii legale.”