Drept civil. Succesiuni. Moștenirea testamentară | Ioana Nicolae

Drept civil. Succesiuni. Mostenirea testamentaraEditorul: ”Intrarea in vigoare a noului Cod civil la 1 octombrie 2011 a adus modificari substantiale in materia succesiunilor, motiv pentru care lucrarea a privit comparativ reglementarile actuale si pe cele anterioare, subliniind avantajele si cateodata dezavantajele noii reglementari.

Lucrarea urmeaza structura Codului civil, tratand materia mostenirii testamentare si particularitatile acesteia in cadrul dreptului succesoral. In acest sens, s-a procedat la explicarea si fixarea notiunilor si s-au subliniat noutatile legislative. Prezentarea comparativa a prevederilor celor doua reglementari civile are in vedere faptul ca, pentru succesiunile deschise inaintea intrarii in vigoare a Codului civil, se vor aplica dispozitiile Codului civil de la 1864.

Intrucat lucrarea este destinata in primul rand studentilor, ea a urmarit sa acopere in intregime programa disciplinei, caracterizandu-se printr-un limbaj accesibil, concis si clar, dar in masura sa transmita informatiile necesare pentru aprofundarea acestei materii. Problemele teoretice analizate au fost insotite de comentariile doctrinare expuse in literatura de specialitate, precum si de solutiile aduse in practica judiciara.

Cartea este destinata in principal uzului studentilor Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov, atat a celor ce frecventeaza cursurile de zi, precum si a celor de la programul cu frecventa redusa, venind sa completeze programa universitara la disciplina Succesiuni, impreuna cu lucrarea Drept civil. Succesiuni. Mostenirea legala.”