Editorul: ”Lucrarea analizeaza dispozitiile referitoare la siguranta pentru produsele alimentare din tripla perspectiva: a reglementarilor nationale, a dreptului international, precum si a dreptului UE. In contextul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, importanta abordarii temei rezulta nu numai din faptul ca, la nivel national, acest domeniu este tratat doar tangential, ci si din caracterul relativ recent al politicii de protectie a consumatorilor dezvoltate in Romania.
Volumul trateaza intr-o prima parte cadrul institutional operand in acest domeniu in Romania, modul de formare si aplicarea normelor in materie, precum si raspunderea pentru produsele alimentare nesigure, pentru defectuozitatea produsului si pentru introducerea pe piata a unui aliment care nu este sigur. In continuare, prezinta organismele si organizatiile internationale implicate in siguranta pentru produsele alimentare si principalele acte normative la nivel international, iar apoi trateaza institutiile Uniunii Europene si actele normative adoptate la nivel european, cu atentie deosebita asupra cadrului legislativ privind organismele modificate genetic, etichetarea si igiena produselor alimentare.
Contributia autoarei la dezvoltarea domeniului cercetat este evidenta pe intregul parcurs al volumului, iar valoarea stiintifica a lucrarii este imprimata si de forma de exprimare a ideilor, de stilul clar si precis, precum si de identificarea corecta a problemelor de drept teoretice si practice necesare unei asemenea analize.
Toate acestea fac din carte un instrument de lucru valoros pentru profesionistii domeniului si pentru orice persoana interesata de problematica abordata.”