Drept european și internațional al drepturilor omului. Note de curs | Ovidiu Predescu, Nasty Marian Vlădoiu

Drept european si internat al dr omului_Predescu, VladoiuEditorul: ”Respectarea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale reprezinta elementul definitoriu pentru orice societate democratica, iar apararea si dezvoltarea lor au constituit preocupari constante ale ganditorilor umanitatii, din Antichitate pana in prezent.

Cartea de fata ofera o analiza succinta a drepturilor si libertatilor fundamentale si a sistemelor de protectie a acestora. Astfel, sunt examinate sursele de consacrare si protectie la nivel universal – Declaratia universala a drepturilor omului, cele doua Pacte internationale, precum si alte conventii incheiate sub egida Organizatiei Natiunilor Unite –, dar si cele regionale – in primul rand Conventia (europeana) pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si Protocoalele sale aditionale si Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene. De asemenea, sunt prezentate aspecte ale protectiei drepturilor omului si a libertatilor fundamentale in dreptul roman.

La finalul lucrarii a fost inclusa o anexa, care cuprinde principalele documente internationale si regionale in domeniul drepturilor omului.
Prin modalitatea de abordare si prin limbajul clar si accesibil, cursul se adreseaza in special studentilor, dar poate fi util tuturor celor care sunt interesati de domeniul atat de sensibil al drepturilor omului.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.