Teste grilă pentru admiterea în magistratură și avocatură. Drept procesual penal | Mihai Olariu, Cătălin Marin

Copyright by UJMAG.roEditorul: ”Lucrarea Teste grila pentru admiterea in magistratura si avocatura vine in intampinarea absolvenților facultaților de drept care se pregatesc pentru participarea la examenele de admitere in magistratura și avocatura. Fiind ganditǎ astfel, lucrarea de fațǎ cuprinde analiza prevederilor legale procesual penale in vigoare de la 1 februarie 2014, astfel incat conținutul volumului este indispensabil tuturor juriștilor si in special celor care vor lua parte la examenele de admitere si de definitivare in profesie.

Structura lucrǎrii Teste grila pentru admiterea in magistratura si avocatura corespunde tiparului fixat de Institutul Național al Magistraturii, respectiv, Institutul Național pentru Pregǎtirea si Perfecționarea Avocaților pentru tematica examenelor organizate de cǎtre cele doua institute, oferindu-vǎ posibilitatea de a vǎ testa cunostințele cu privire la materia dreptului procesual penal.

Lucrarea Teste grila pentru admiterea in magistratura si avocatura cuprinde aproximativ 1000 de teste grilǎ conform Noului Cod de procedurǎ penalǎ – atat partea generalǎ, cat si partea specialǎ. In scopul de a favoriza ințelegerea materiei, rǎspunsurile testelor grilǎ propuse sunt insoțite de explicații apte sǎ evidențieze mecanismul de soluționare a acestora, in comparație cu prevederile Codului de procedurǎ penalǎ din 1968.

De asemenea, volumul cuprinde anexe cu subiectele examenelor de admitere la Institutul Național al Magistraturii si in profesia de avocat, in materie procesual penalǎ, in perioada 2011-2013.”