Drept administrativ. Selecție de avize, decizii și hotărâri relevante ale Curții Constituționale. Ed. 2 | Alexandru-Sorin Ciobanu

Copyright by UJMAG.roEditorul: ”Aflata la a doua aparitie in peisajul juridic, culegerea de acte ale Curtii Constitutionale, relevante pentru domeniul dreptului administrativ, isi propune sa completeze documentele expuse in prima editie cu o serie de decizii noi, pronuntate in ultimii doi ani.

Printre temele supuse analizei Curtii si abordate in deciziile nou-introduse in cuprinsul culegerii, remarcam: revizuirea Legii fundamentale, validitatea recentelor masuri de descentralizare, problema lustratiei, memorandumurile incheiate intre statul roman si operatorii economici privati, regimul si procedura referendumului, cooperarea dintre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene, regimul contraventiilor, procedura de contestare a hotararilor Parlamentului. 

Nu in ultimul rand, au fost retinute si deciziile referitoare la potentialele conflicte juridice de natura constitutionala, in care au fost angrenate autoritati ale Executivului.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.