Organizarea și exercitarea profesiei de avocat. Teste grilă. Ed. 2 | Ligia Cătuna (coord.)

Copyright by UJMAG.roAutorii: ”Lucrarea de fata, realizata de echipa de avocati a S.C.A. Ligia Catuna si Asociatii, sub coordonarea Prof. Dr. Avocat Ligia Catuna, a avut la baza cartea acesteia cu titlul „Organizarea si exercitarea profesiei de avocat”.
Materialul a fost refacut intr-o abordare mult mai practica, sub forma de sinteze, dorindu-se a se transforma intr-un instrument de lucru cat mai util atat celor care doresc sa acceada la profesia de avocat, tinerilor stagiari care se pregatesc pentru examenul de definitivare in profesia de avocat, dar si studentilor facultatilor de drept sau practicienilor dreptului interesati de subiectele tratate. 

Fara a afirma faptul ca am reusit sa tratam in mod exhaustiv numeroasele aspecte legate de organizarea si exercitarea profesiei de avocat, dorim ca aceasta carte sa vina in sprijinul mai tinerilor nostri colegi. In acest sens, cartea este structurata pe temele indicate ca obligatorii pentru studiul necesar admiterii in profesia de avocat, iar la realizarea noii editii au fost avute in vedere dispozitiile Legii nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat republicata, Statutul profesiei de avocat si Codul deontologic al avocatului actualizate la data de 1 mai 2014 (inclusiv modificarile aduse Statului profesiei de avocat prin Hotararea nr. 852 din 14 decembrie 2013 privind modificarea si completarea Statutului profesiei de avocat publicata in Monitorul Oficial nr. 33 din 16.01.2014). 

In premiera pentru aceasta materie, editia a doua a lucrarii „Organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Sinteze si grile” cuprinde un numar de 500 de grile, grupate la sfarsitul fiecarei teme tratate. Dorim succes tuturor celor ce bat la portile avocaturii si ii asteptam cu cele mai bune ganduri, in spiritul principiilor profesiei pe care o slujim!”