Drept penal. Partea generală. Teste grilă pentru seminarii, examene de an și licență | Traian Dima, Lamya-Diana Al-Kawadri

DP.PG_teste_Dima_Kawadri (1)Editorul: ”Folosirea testelor grila pentru pregatirea si examinarea studentilor din facultatile de drept a devenit un instrument necesar de lucru in invatamantul juridic romanesc, avand in vedere faptul ca examenele de licenta, cat si cele de admitere in Institutul National de Magistratura, se desfasoara tot pe baza unor astfel de teste.

Scopul acestei culegeri este acela ca analiza raspunsurilor corecte la intrebari, conjugata cu studiul bibliografiei indicate de autori pentru fiecare grila in parte, in sustinerea raspunsului corect, sa conduca la o insusire cat mai temeinica a cunostintelor de drept penal, partea generala. Intrebarile sunt simple, clare si precise, izvorate doar din reglementarile Codului penal, Partea generala, tinand seama de nivelul de cunostinte al unui student din anul II, fara a ingreuna expunerea din grile cu artificii de limbaj juridic sau construirea de intrebari cu conexiuni din alte discipline juridice bazate pe o practica judiciara veche si uneori discutabila.

Aceasta abordare reflecta atat spiritul didactic experimentat al Profesorului – Traian Dima, prof. univ. dr., detinator al premiului Vintila Dongoroz din anul 2012, pentru contributia sa adusa la elaborarea lucrarii „Noul Cod penal – comentat” –, cat si atitudinea proaspata fata de modul de a invata, adusa celui care este la inceput pe drumul dreptului penal printr-un mesager apropiat – asist. univ. drd. Lamya-Diana Al-Kawadri.”