Inteligența artificială azi. O perspectivă a dreptului, a drepturilor omului, a eticii și nu numai | Ovidiu Predescu, Ovidiu-Roland Predescu

Prof. univ. dr. Bogdan Ciucă, Președinte al Academiei de Științe Juridice din Romania„<<Inteligența artificiala azi – O perspectiva a dreptului, a drepturilor omului, a eticii și nu numai>> este genul de carte care ne influențeaza, ne modifica percepțiile și ne propune abordari inedite ale temelor fundamentale.

Depașind ingrijorarile lui Albert Einstein, care declara ca <<a devenit cumplit de evident ca tehnologia ne-a depașit umanitatea>> și susținand indemnul aceluiași celebru fizician care concluziona ca <<spiritul uman trebuie sa se ridice deasupra tehnologiei>>, autorii ne indeamna sa privim spre viitor și sa ne asumam consecințele deciziilor prezente.

Nu știu daca suntem toți pregatiți pentru aceasta carte, dar, așa cum susținea și Edward Morgan Forster, este genul de <<lucrare care a ajuns puțin mai departe pe cararea pe care și noi inșine o vom strabate>>.”