Tratat de contencios administrativ | Cătălin-Silviu Săraru

Prof. univ. dr. Verginia Vedinaș: „Catalin-Silviu Sararu este un profesionist care <<s-a construit>> pe el insuși ca specialist, cu exigența și tenacitate, caruia nu i-a fost ușor sa faca acest lucru, mai ales ca <<meandrele concretului>>, și pe teritoriul dreptului, ca sa-l parafrazam pe Marin Preda, nu sunt intotdeauna ușor de strabatut.

 Consecvența cu el insuși, cu marile instituții ale dreptului, pe care și le-a <<asumat>> ca cercetator de-a lungul timpului, reprezinta o trasatura caracteristica a unui jurist serios și, in mod particular, a lui Catalin-Silviu Sararu.

 Intr-o continuare fireasca a demersului de cercetare științifica și din dorința de a aprofunda problemele abordate in lucrari anterioare, Catalin-Silviu Sararu vine acum in fața noastra cu un tratat de contencios administrativ.

Un <<punct forte>> al tratatului consta in faptul ca autorul iși fundamenteaza cercetarea și judecațile de valoare nu doar pe analiza dreptului romanesc, ci și pe cea a dreptului comparat și a dreptului Uniunii Europene și, cu precadere, a jurisprudenței celor doua instanțe, de la Strasbourg și de la Luxemburg. Minte neobosita și iscoditoare, Catalin-Silviu Sararu trece prin filtrul realitaților romanești axiomele promovate de acestea, fara a le prelua mimetic, ca pe niște dogme, cum, din pacate, constatam ca se mai intampla pe la noi și suntem convinși ca nu numai pe la noi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.