Acțiunea în anularea hotărârii AGA | Lucian Bojin

actiunea-in-anularea-hotararii-adunarii-generale-a-actionarilor-3184745_bigAndrei Săvescu: “Îl cunosc pe Lucian Bojin de mai mult timp cât este necesar pentru a face două facultăți, ca avocat care exasperează prin tehnicism, abordând cu o ușurință uneori exasperantă spețe cu nivel ridicat de complexitate. 

Cartea roșie pe care v-o prezint azi miroase a gândit. După ce am parcurs câteva zeci de pagini m-a străbătut gândul că nu este o carte adevărată… Deși materia este foarte sistematizată, am avut sentimentul clar că discutăm spețe. Mi-l imaginam pe autor, combativ cu un zâmbet în colțul gurii, explicând soluțiile posibile ale instanței.

Lucrarea este o colecție de probleme și soluții, adică e departe de o carte obișnuită. Adam și Eva nu există decât în trimiterile la o bibliografie română și străină impresionantă (nu vreau să spun “exhaustivă” pentru că eu însumi nu am citit tot, însă tot ce am citit eu am găsit în această carte, plus multe în plus). Pe de altă parte, am avut mereu sentimentul că autorul mai păstrează câte ceva și pentru sine, grăbit să abordeze noi și noi subiecte palpitante (pentru cine este pasionat de juridice).

Detractorilor care li se pare că exagerez cu laudele pentru această carte le adresez rugămintea să mă contrazică.”