- Executarea silita in Codul de procedura civila
Editorul: ”Dupa 26 de ani de la adoptarea Constitutiei Romaniei din 1991, se resimte in mediul politic si in cadrul societatii civile, din ce in ce mai accentuat, nevoia intelegerii in profunzime a ordinii constitutionale romanesti. Mai mult, intr-un context politic intens dezbatut, cunoasterea institutiilor politice, a competentelor si atributiilor acestora este nu numai utila, ci si necesara.
Drept constitutional si institutii politice. Vol. II. Institutii politice analizeaza si coroboreaza notiunile de stat si impartirea puterilor in stat in raport cu principalele institutii politice (Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul, Autoritatea judecatoreasca si Curtea Constitutionala), precum si in raport cu aspectele procedurale ale referendumului, sistemului electoral romanesc s.a. Studiul teoretic al acestor notiuni se completeaza cu extrase din cele mai importante si relevante, din punct de vedere practic, ale unor decizii si hotarari ale Curtii Constitutionale.
Volumul Institutii politice reprezinta a doua parte a cursului de Drept constitutional si institutii politice. Editia a doua a acestui volum apare ca urmare a schimbarilor legislative intervenite in legile cu impact asupra institutiilor politice din Romania (legislatia privind partidele politice, votul prin corespondenta, alegerile parlamentare, statutul senatorilor si deputatilor s.a.).
In urma parcurgerii acestei lucrari, studentii, principalii beneficiari, vor invata sa cerceteze si sa interpreteze Constitutia Romaniei, fiind astfel pregatiti sa inteleaga si sa raspunda problemelor aparute in societatea romana.”