Prof. univ. dr. Viorel Mihai CIOBANU: „Noul Cod de procedură civilă a adus noutăți, mai ales în legătură cu nulitatea și decăderea, au apărut deja cursuri și tratate care oferă soluții diferite în unele probleme și este mare nevoie de o lucrare care să sintetizeze aceste soluții și să ofere una nouă sau, dacă nu, să aducă argumente puternice, serioase în favoarea uneia dintre soluții. Acesta este, de altfel, și principalul merit al acestei lucrări – bogăția de informații, idei și soluții care oferă cititorului o imagine completă și clară asupra temei cercetate.
Este de remarcat faptul că autorul nu s-a lăsat impresionat de poziția organului de jurisdicție care s-a pronunțat ori de prestigiul autorului care a exprimat o opinie, ci și-a susținut argumentat și curajos propriul punct de vedere.
Soluțiile la care se oprește sunt corecte, dar nu pentru faptul că sunt în sensul soluțiilor subsemnatului, ci datorită împrejurării că sunt rezultatul unei gândiri mature, în care se reflectă studiul aprofundat, talentul de cercetător, activitatea practică de avocat suficient de bogată și, nu în ultimul rând, experiența didactică, activitatea directă cu studenții dezvoltând, fără îndoială, grija pentru rigoarea argumentării și modul de prezentare, responsabilitatea afirmațiilor, precum și pasiunea pentru cercetare.”
Prof. univ. dr. Marian NICOLAE: „Dintru început, este de remarcat că autorul nu tratează exhaustiv problematica sancțiunilor procedurale civile, ci numai selectiv, respectiv nulitatea actelor de procedură, decăderea, perimarea și unele sancțiuni procedurale speciale (amenzile și despăgubirile judiciare), însă acest lucru este suficient pentru cunoașterea regimului sancțiunilor procedurale în dreptul procesual român, întrucât sancțiunile procedurale amintite sunt cele mai importante și, totodată, cel mai des întâlnite în practica judiciară.
Mai mult, autorul nu intră ex abrupto în analiza sancțiunilor procedurale civile, ci, foarte inspirat din punct de vedere metodologic, pregătește terenul pentru studiul acestora, ocupându-se de regimul juridic al actelor și termenelor de procedură în lumina Noului Cod de procedură civilă, deoarece nu se poate vorbi de proces fără acte procesuale și fără termene înăuntrul cărora acestea trebuie îndeplinite.
Trecerea în revistă a unora din temele abordate sunt suficiente, credem, pentru a demonstra valoarea teoretică și, mai ales, importanța ei practică, dar și pentru a oferi cititorului câteva repere ale acesteia care nu trebuie ocolite, dar lectura ei integrală va prilejui, cu siguranță, și alte teme de real interes.”
Pentru a cumpăra această carte, click aici.