Drept internațional public. Sinteze. Ed. 8 | Adrian Năstase, Bogdan Aurescu

Editorul: ”Prezentul volum are avantajul unei prezentări sintetice şi, în acelaşi timp, cât mai cuprinzătoare, adusă la zi, a întregului domeniu al dreptului internaţional public, fiind în principal un instrument ajutător de studiu pentru studenţii facultăţilor de drept sau din cele în care se studiază dreptul internaţional public. El se adresează, totodată, şi celor care înfăptuiesc învăţământul juridic şi cercetarea ştiinţifică, având rolul unui îndrumar ce poate contribui la găsirea unor referinţe utile sau la naşterea unor idei.

Structura
Structura pe 28 de cursuri, cu sublinierea aspectelor esenţiale şi a ideilor-cheie, răspunde exigenţelor didactice amintite, la care se adaugă o utilă bibliografie minimală (obligatorie), respectiv o bibliografie selectivă pentru fiecare curs, conform materiei tratate. Acestora li se adaugă un bogat set de anexe atent selecţionate, destinate să satisfacă atât cerinţele activităţii de învăţământ, cât şi pe cele ale practicianului.

Despre ediţia 8
La trei ani de la apariţia ediţiei anterioare, pentru noua ediţie, revizuită şi adăugită, au fost luate în considerare evoluţiile cele mai recente petrecute din 2012 până în prezent în dreptul internaţional public, dar şi în aplicarea sa, accentul fiind pus inclusiv pe iniţiativele şi practica României în aplicarea dreptului internaţional. Conţinutul multora dintre cursuri a fost corectat şi adus la zi şi au fost adăugate două noi cursuri – privind răspunderea organizaţiilor internaţionale în dreptul internaţional, respectiv privind sancţiunile în dreptul internaţional, cu anexele aferente.

Din cuprins
– apariţia, evoluţia istorică, definiţia, rolul, scopul şi limitele dreptului internaţional
– ordinea juridică internaţională şi izvoarele dreptului internaţional
– principiile şi subiectele dreptului internaţional
– dreptul internaţional al drepturilor omului
– dreptul tratatelor şi soluţionarea diferendelor
– răspunderea internaţională a statelor
– dreptul internaţional penal, sancţiunile internaţionale şi dreptul internaţional umanitar
– dreptul relaţiilor economice internaţionale

Puncte forte
– prezentare sintetică şi, în acelaşi timp, cât mai cuprinzătoare, adusă la zi, a întregului domeniu al dreptului internaţional public
– instrument ajutător de studiu pentru studenţii facultăţilor de drept
– structură pe cursuri (28), cu sublinierea aspectelor esenţiale şi a ideilor-cheie
– bibliografie generală şi o bibliografie selectivă pentru fiecare curs, conform materiei tratate
– bogat set de anexe atent selecţionate.”

Pentru a cumpăra această carte, click aici.