Andrei Săvescu: “Iată o lucrare foarte interesantă, atât de interesantă încât cred că ideea ar putea să fie extinsă și cu privire la alte materii, nu doar în ceea ce privește Drepturile reale principale şi Teoria obligațiilor. Lucrarea Adrianei Almășan vine în sprijinul studenților studioși, dar și în sprijinul celor mai puțin harnici, oferindu-le un instrument comod pentru studiu, căci Îndrumarul trebuie să stea mereu în proximitatea cursului. În esență, Îndrumarul joacă rolul unui compendiu de trimiteri care în mod normal s-ar putea regăsi în fiecare pagină de curs, mărind însă exagerat dimensiunea acestuia. Utilitatea pentru studenți este incontestabilă iar inițiativa este salutară. Am remarcat în lucrare și acte normative greu de găsit chiar prin utilizarea unui software legislativ, ceea ce evidențiază rigoarea și dedicația autoarei, care a reușit să realizeze o unealtă de studiu cu mare utilitate practică.”
Editorul: ”Indrumarul este conceput in doua parti, pentru a fi utilizat in mod separat la cele doua discipline de studiu caruia i se dedica, si anume Drepturile reale principale si Teoria generala a obligatiilor.
Partea I este alcatuita dintr-un Titlu general, care serveste tuturor materiilor din cadrul drepturilor reale, si care cuprinde extrase din Codul civil in vigoare, adoptat prin Legea nr. 287/2009, si extrase din Legea de punere in aplicare a acestuia, nr. 71/2011, precum si un Titlu special, in care se regasesc acte normative specifice pentru anumite teme ale acestei discipline.
Partea a II-a este structurata intr-un Titlu general, care poate fi valorificat in studierea tuturor materiilor din cadrul Teoriei generale a obligatiilor, si care contine extrasele relevante ale Codului civil in vigoare, adoptat prin Legea nr. 287/2009, si din Legea de punere in aplicare a acestuia nr. 71/2011, precum si un Titlu special in care sunt prezentate in extras acte normative necesare pentru anumite teme.
Lucrarea prezinta particularitatea de a fi intocmita cu scopul urmaririi facile a legislatiei: pe de o parte in sectiunea introductiva – Cum se utilizeaza Indrumarul – legislatia este indicata pe materii cu trimitere la pagina corespunzatoare fiecarui act normativ citat; pe de alta parte, actele normative sunt ordonate cronologic, pentru identificarea rapida a textului de catre cel care stie in ce act normativ se afla dispozitia cautata.
De asemenea, Indrumarul a fost conceput si pentru cercetarea legislatiei raportat la analiza istorico-teleologica efectuata in tratate si cursuri privind drepturile reale. Actele normative prezentate cuprind nu doar legislatia in vigoare la 10 septembrie 2015, ci si legislatia aplicabila in timp, pentru a se verifica regimul juridic incident bunurilor pentru acte juridice incheiate anterior intrarii in vigoare in 2011 a Codului civil.”
Pentru a cumpara aceasta carte, click aici.