Jurisprudență în materia achizițiilor publice. Vol. V | Dumitru-Daniel Șerban

Jurisprudenta in materia achizitiilor publice. Volumul V - SerbanEditorul:Lucrarea „Jurisprudenta in materia achizitiilor publice”, ajunsa la volumul V, expune rezumativ practica recenta a instantelor judecatoresti din Romania in domeniul achizitiilor publice, scotand in evidenta modul in care acestea interpreteaza si aplica dispozitiile cadrului legal specific. Culegerea, printre putinele de acest gen si singura care a reusit sa devina o aparitie constanta in ultimii sase ani, sintetizeaza peste 400 de hotarari, cu precadere cele pronuntate de curtile de apel competente sa solutioneze plangerile formulate impotriva deciziilor Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor.

Sunt valorificate acele solutii de caz pe care autorul le-a identificat ca fiind cele mai utile si de interes pentru specialistii preocupati de intelegerea si depasirea vastei problematici a materiei achizitiilor publice, stiut fiind ca hotararile instantelor trebuie cunoscute nu numai pentru a fi puse in aplicare, ci si pentru a se evita viitoare litigii, iar atunci cand se intampla ca ele sa apara, hotararile anterioare pot reprezenta puncte de reper si stabilitate juridica, in sensul ca lucrul judecat la un anumit moment sa fie judecat la fel si in viitor.

Elementul de noutate pe care il aduce volumul de fata il constituie referintele care insotesc majoritatea hotararilor rezumate, referinte prin intermediul carora cititorul are posibilitatea sa cunoasca punctual evolutia si orientarea divergenta sau convergenta a practicii judiciare.

Cartea „Jurisprudenta in materia achizitiilor publice” se adreseaza unui spectru larg de cititori, juristi sau nejuristi, din cadrul autoritatilor contractante, operatorilor economici, institutiilor cu atributii de control etc., interesati de cunoasterea solutiilor instantelor in domeniul achizitiilor publice. Totodata, ea este utila si cursantilor programului de studii universitare de master „Achizitii publice, concesiuni, parteneriat public-privat”, organizat de Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.

Volumele anterioare din seria „Jurisprudenta in materia achizitiilor publice” au fost bine primite de catre public, dovada ca lucrari de acest gen sunt de trebuinta practicienilor si teoreticienilor in domeniul amintit, constituind o valoroasa sursa de informare si servind, cu precadere, interpretarii si aplicarii unitare a legii, atat la nivelul instantelor judecatoresti si al Consiliului, cat si al autoritatilor contractante si al operatorilor economici.”