Liberarea condiționată în reglementarea noului Cod penal și a Legii nr. 254/2013 | Maximilian Bălășescu

Liberarea conditionata in reglementarea noului Cod penal si a Legii nr. 254-2013Editorul: ”Lucrarea reprezinta un studiu complet al institutiei liberarii conditionate, avand la baza reglementarile din noile coduri penal si de procedura penala, precum si din legile speciale aferente. Liberarea conditionata, in noua sa reglementare, a cunoscut modificari semnificative atat sub aspectul conditiilor de acordare, cat si al procesului de reintegrare sociala a condamnatului. In aceste conditii, cartea isi dovedeste pe deplin oportunitatea, mai ales tinand cont de faptul ca liberarea conditionata nu a mai fost tratata intr-o lucrare monografica de aproape doua decenii.

Liberarea conditionata in reglementarea noului Cod penal si a Legii nr. 254/2013 este structurata in sapte capitole in care sunt analizate evolutia cadrului de reglementare, conceptul, caracterele si modalitatile liberarii conditionate, conditiile de acordare a acesteia, masurile de supraveghere si obligatiile celui liberat conditionat, revocarea, anularea, efectele si procedura liberarii conditionate. Nu lipsesc nici elemente de drept comparat sau date oficiale obtinute de la Administratia Nationala a Penitenciarelor, care pun in evidenta larga incidenta a acestei institutii in randul condamnatilor.

Utilitatea lucrarii Liberarea conditionata in reglementarea noului Cod penal si a Legii nr. 254/2013 de Maximilian Balasescu este evidenta, avand in vedere ca destinatarii ei, pe langa magistratii investiti sa acorde liberarea conditionata, avocatii si, nu in ultimul rand, studentii facultatilor de drept, ii includ si pe toti cei aproximativ 32.000 de condamnati aflati in penitenciarele din Romania.”