Andrei Săvescu: “După părerea mea, această carte este una foarte curajoasă. Un fost judecător dezvăluie adevăruri adesea delicate din intimitatea gândirii judecătorilor. Lucrarea este indiscutabil folositoare. Unele abordări pot fi puncte de plecare pentru discuții… În mod sigur este o lucrare care nu poate să lipsească din biblioteca avocaților pledanți. Probabil va fi best-seller în anul 2014. Mi-a plăcut foarte mult felul în care este scrisă. Dar asta nu m-a surprins, pentru că îmi place de multă vreme cum scrie Adrian Neacșu. În concluzie, este o lucrare remarcabilă, care sunt convins că va rămâne un reper în lumea cărților pentru profesioniștii dreptului.”
Autorul: “Această carte este în esență despre judecători, avocați și locul întâlnirii lor, sala de judecată. Întrucât am fost o lungă perioadă judecător iar acum sunt avocat, este și o carte autentică, despre un domeniu care nu poate fi analizat niciodată doar de teoreticieni. Deși cartea abordează un domeniu foarte vechi al științelor juridice, elocința judiciară, în România practic acesta este necunoscut și nefrecventat. De aceea, această carte își asumă și riscurile inerente deschiderii unor noi drumuri de interes doctrinar. În fine, aveți în mâinile dumneavoastră o carte despre drept, însă în aceeași măsura o carte altfel. Este o lucrare despre eficiență, despre pragmatism judiciar și despre succes.”
Editorul: “Prin întreaga sa activitate, avocatul urmărește să convingă judecătorul. Pentru a câștiga procese, avocatul trebuie să scrie bine și să vorbească eficient. Adrian Toni Neacșu reușește să prezinte sistematic toate activitățile avocatului în instanță din perspectiva creșterii șanselor de persuasiune a judecătorului. Cum trebuie să arate o cerere de chemare în judecată pentru a atrage atenția judecătorului, cum trebuie să fie structurată aceasta pentru a convinge judecătorul, cum trebuie să vorbești în fața judecătorului pentru a-l impresiona și a ține minte cât mai mult la pronunțare din ceea ce ai spus. Cum analizează judecătorul un dosar, cum i se formează convingerea și cum adoptă o soluție iar nu alta.
O carte despre tehnicile și abilitățile care pot determina o activitate judiciară mai performantă și mai eficientă în relația cu instanțele.“