Editura: „Dreptul international privat reprezinta o componenta indispensabila in cadrul juridic global, contribuind semnificativ la asigurarea stabilitatii si previzibilitatii in raporturile transfrontaliere. Totodata, aceasta ramura de drept faciliteaza armonizarea normelor legale in fata provocarilor impuse de fenomenul globalizarii si de crestere a interconectivitatii intre sistemele juridice ale statelor.
In contextul juridic actual, dreptul international privat joaca un rol primordial, actionand ca un mecanism prin care fiecare sistem de drept reglementeaza interactiunile sale cu alte sisteme juridice. Scopul sau principal este de a preveni incertitudinile si conflictele generate de coexistenta diverselor sisteme de drept nationale.
Lucrarea de fata se constituie intr-un instrument esential de studiu, destinat intelegerii si aprofundarii dreptului international privat, ca ramura a dreptului privat, avand ca obiect principal reglementarea situatiilor juridice care implica elemente de extraneitate. Principala sa misiune este identificarea sistemului juridic national competent sa solutioneze raporturile juridice transfrontaliere si gestionarea conflictelor de legi care pot aparea in acest context. Veti regasi tratate aici concepte fundamentale, precum calificarea si conflictul calificarii, aplicarea legii straine, ordinea publica, frauda la lege, precum si normele conflictuale. Structura volumului este organizata in doua parti: Partea generala si Partea speciala, oferind astfel o abordare cuprinzatoare si sistematica.
Cartea raspunde, în primul rând, unor nevoi didactice bine definite, fiind conceputa in special pentru studentii facultatilor de drept, dar poate reprezenta, de asemenea, o sursa valoroasa pentru practicieni si cititori avansati, interesati de aprofundarea dreptului international privat.”