Editura: „Autoarea fixeaza raportul dintre Constituție și deciziile Curții constituționale, dar și locul acestor decizii in cadrul sistemului piramidal al normelor juridice și, inevitabil, locul Tratatelor de constituire a UE in dreptul intern.
Cuprinsul lucrarii
Aceasta noua ediție nu se marginește la o simpla revizuire, adaugire, cauzata de trecerea timpului, ci ofera un nou set de reguli de interpretare a Dreptului in dilema <<drept intern – drept european>>, avand in vedere apartenența Romaniei la UE și disputele din jurul unor controversate decizii ale CCR, de natura sa afecteze calitatea jurisprudenței și, deopotriva, prestigiul justiției in societate.
Puncte forte
Principiile, tehnicile și metodele de interpretare a Dreptului au fost sintetizate in aceasta carte, care ofera un veritabil Ghid de interpretare, atat de necesar judecatorului de astazi.
Public ținta
Lucrarea este destinata profesioniștilor, practicieni ai dreptului, context in care valoarea ei a fost sugestiv exprimata, inca de la prima ediție, de catre ilustrul profesor universitar dr. Valeriu Stoica, om de cultura, practician al dreptului și, deopotriva, bun cunoscator al sistemului juridic roman. In egala masura, pentru teoreticienii dreptului, lucrarea are valențe universale, astfel cum a marturisit regretatul profesor universitar dr. Gheorghe Mihai, eminent filosof și jurist al timpurilor noastre.
Nu in ultimul rand, implicarea autoarei in aceasta noua ediție are și valențe personale, ușor identificabile de catre cititor. Pasiunea autoarei se identifica cu dubla exigența in aplicarea dreptului, impusa judecatorului, și anume aceea de a lucra cu mintea și, deopotriva, cu sufletul, ceea ce nu inseamna altceva decat observarea și promovarea valorilor dreptului pentru implinirea scopului sau nobil, circumscris ordinii publice și binelui public.”