Drept internațional public. Scurtă culegere de jurisprudență pentru seminar | Bogdan Lucian Aurescu, Ion Gâlea, Elena Lazăr, Ioana-Roxana Oltean

Editorul: “Lucrarea Drept international public. Scurta culegere de jurisprudenta pentru seminar ofera o abordare cu precadere practica a dreptului international public, punand accent pe cele mai importante hotarari ale instantelor internationale.

Avandu-i ca principali destinatari pe cei care studiaza disciplinele „Drept international public”, „Organizatii si relatii internationale”, dar si „Jurisdictii internationale” sau „Sistemul jurisdictiilor internationale”, prezenta culegere este structurata in 13 teme, care urmaresc, in linii generale, structura materiei primelor doua discipline, astfel:
Tema 1. Relatia dintre dreptul international si dreptul intern
Tema 2. Izvoarele dreptului international. Tratatul si cutuma
Tema 3. Alte izvoare ale dreptului international. Regula echitatii in dreptul international
Tema 4. Principiile fundamentale ale dreptului international
Tema 5. Subiectele dreptului international. Statul
Tema 6. Alte subiecte de drept international
Tema 7. Populatia in dreptul international
Tema 8. Teritoriul de stat si dreptul marii
Tema 9. Dreptul tratatelor
Tema 10. Solutionarea pe cale pasnica a diferendelor
Tema 11. Raspunderea statelor si organizatiilor internationale 
Tema 12. Organizatiile internationale 
Tema 13. Dreptul international penal

Fiecare tema abordata contine aspecte relevante din practica dreptului international, precum si prezentarea cazurilor si a argumentelor juridice care au stat la baza solutiilor date de instantele internationale.

Prin prisma aspectului practic si a modului de sistematizare, lucrarea Drept international public. Scurta culegere de jurisprudenta pentru seminar este un instrument util nu doar studentilor, ci si oricarei persoane interesate de aplicarea dreptului international.”