Procedura insolvenței. Practică judiciară adnotată | Viorel Terzea

Editorul: “Culegerea Procedura insolventei. Practica judiciara adnotata ofera o selectie a celor mai recente solutii de practica judiciara, prin care s-au solutionat probleme controversate privind aplicarea dispozitiilor noului Cod al insolventei.

Sunt abordate probleme precum: determinarea sferei de aplicare a Legii insolventei prin conturarea cu exactitate a notiunii de „profesionist”, competenta judecatorului-sindic si procedura de judecata, modul de exercitare a atributiilor de catre adunarea creditorilor, precum si de catre administratorul judiciar/lichidatorul judiciar, incidentele ivite cu ocazia formularii cererii de deschidere a procedurii insolventei, modul de valorificare a drepturilor creditorilor debitorului aflat in starea de insolventa, regimul actelor juridice incheiate de debitor, conditiile antrenarii raspunderii persoanelor raspunzatoare de aparitia starii de insolventa, conditiile in care se poate dispune inchiderea procedurii insolventei.

Hotararile redate sunt insotite de note explicative suplimentare, fiind analizate atat prin prisma solutiilor de practica judiciara unitara, adoptate conform legii, cat si din perspectiva doctrinei de specialitate, prin prezentarea unei bibliografii suplimentare pentru fiecare tematica abordata.

Lucrarea Procedura insolventei. Practica judiciara adnotata isi propune sa asigure o mai buna cunoastere si aplicare a dispozitiilor procedurii insolventei, fiind utila tuturor persoanelor implicate in litigiile de insolventa.”