Eficiența judiciară: listele de verificare. Cum să conduci orice proces către succes | Mihail Dinu

Editorul: ”Stoicii au scris despre praemeditatio malorum, ințelepciunea populara a conturat îndemnul „sa pui raul inainte”, iar contemporaneitatea a consacrat termenul „proactivitate”. Indiferent de denumire, transcende peste veacuri o explicație a succesului în orice domeniu: pregătirea și anticiparea.

Lucrarea de față s-a născut din dorința de a aplica aceste concepte în sfera procesului civil. Metoda propusa – listele de verificare – și-a dovedit deja eficiența în aviație și în medicină, domenii fundamental deosebite, care nu au nimic în comun în afară de complexitatea ridicată. Fiind cunoscuă și avocaților din sistemul de drept anglo-saxon, metoda întrunește toate criteriile pentru implementarea în activitatea litiganților autohtoni, fără a fi tributară experienței sau cunoștințelor teoretice avansate. Este „firul roșu” al oricarui proces și garanția unei bine-venite structuri într-un context judiciar dedalic. Profitând de exemplificarea listelor de verificare, lucrarea cuprinde numeroase analize și recomandări practice menite sa imbunatațeasca interacțiunea litiganților cu clienții, instanța de judecata și alți participanți la procesul civil. Acestea formeaza indemnul autorului catre largirea orizontului de cunoaștere juridica dincolo de limitele scolastice (a ști/know), catre aplicațiile practice (a ști cum sa/know-how). Intr-o epoca a abundenței informațiilor, succesul aparține celor care știu sa le intrebuințeze adecvat in practica.

Pornind de la aceste premise, lucrarea se adreseaza atat avocaților, cat și tuturor celor care, angajați fiind in procesul judiciar, se afla in cautarea unor metode de perfecționare și sunt in rezonanța cu vechiul proverb chinezesc conform caruia, „cu cat transpiri mai mult in antrenament, cu atat vei sangera mai puțin in lupta”.

Pentru a cumpăra această carte, click aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.