Dreptul Uniunii Europene. Politicile Uniunii Europene | Nicoleta Diaconu

Editorul: “O carte, oricare i-ar fi titlul si domeniul abordat, reprezinta „darul” oferit de autor celor din jur, cu speranta de a comunica cu acestia si de a le impartasi cunostintele acumulate. 

Lucrarea „Dreptul Uniunii Europene. Politicile Uniunii Europene” este rezultatul acumularilor de cunoastere si eforturilor de informare desfasurate pe parcursul a peste 20 de ani de cercetare a domeniului. 

Politicile Uniunii Europene sunt prezentate in corelație cu categoriile de competente exercitate, in acest sens fiind analizate: politicile realizate prin exercitarea competențelor exclusive, politicile realizate prin exercitarea competențelor partajate si politicile realizate prin exercitarea competentelor de coordonare sausprijinire a actiunii statelor membre. 

Volumul se adreseaza „urbi et orbi”, deoarece cunostintele despre Uniunea Europeana au devenit o componenta a culturii noastre juridice. Nevoia cunoasterii regulilor europene este de actualitate si fara alternativa, in contextul transformarilor din epoca contemporana, caracterizate prin interdependentele din procesul globalizarii si a provocarilor cu care se confrunta societatea internationala.”