Credite pentru consumatori. Provocări legislative și tensiuni constituționale românești | Marian Nicolae, Ionuț-Florin Popa (coord.)

Editorul: ”Încercarea autohtonă de îmbunătățire a poziției consumatorului de credite, îndreptățită din multe puncte de vedere şi reclamată de dreptul unional, a creat o tensiune legislativă care în istoria dreptului „privat” autohton nu a fost des întâlnită, îmbrăcând, în cele din urmă, o haină constituțională și dezvăluind optici juridice din cele mai surprinzătoare. Reacția mediului juridic nu putea să rămână nemarcată.

În volumul de față, au fost selecționate o serie de lucrări care ilustrează, între altele, cât de diferit a fost receptată «provocarea» juridică lansată de legiuitor, opiniile autorilor fiind, sub multe aspecte, semnificativ diferite în privința acelorași subiecte. În mod evident, este vorba doar de o tentativă şi imperfecțiunile țin de imposibilitatea consumării unui asemenea demers. De aceea, contribuțiile trebuie văzute ca o suită de invitații la dezbateri și, dacă vor fi supuse criticilor, înseamnă că nu au rămas neobservate și că scopul lor intelectual a fost atins.”

Pentru a cumpăra această carte, click aici.