Dreptul afacerilor. Teste-grilă | Adriana Deac

Editorul: ”Lucrarea abordeaza o disciplina de actualitate in domeniul stiintelor juridice romanesti, in continua schimbare dupa intrarea in vigoare a Noului Cod Civil, noile reglementari lasand loc diverselor interpretari ale institutiilor juridice de drept privat. Lucrarea „Dreptul Afacerilor. Teste-Grila” se adreseaza viitorilor juristi si economisti care descopera, in noua lor calitate de studenti la facultatile din domeniul juridic sau economic, notiunile generale de Dreptul Afacerilor.

Lucrarea se doreste un real sprijin pentru studenti, in incercarea lor de a intelege si de a acumula cunostintele necesare pregatirii examenelor, forma de prezentare, respectiv testele-grila, fiind aleasa deoarece modalitatea de examinare finala la aceasta materie include si testele tip grila.

Lucrarea este structurata in trei capitole. Primul capitol verifica intelegerea si asimilarea notiunilor generale de drept civil legate de norma juridica, clasificarea, interpretarea si aplicarea ei. Capitolul al doilea vizeaza teoria generala a raportului juridic de drept civil si de dreptul afacerilor, cu accente puse asupra subiectelor raportului juridic de dreptul afacerilor. Din acest punct de vedere, lucrarea abordeaza ambele subiecte de drept, si persoana fizica, dar si persoana juridica, insa, sunt prezentate, pe larg, doar particularitatile subiectului individual al raportului de dreptului afacerilor, respectiv profesionistul comerciant persoana fizica reglementat de O.U.G. nr. 44/2008. Profesionistul comerciant persoana juridica urmeaza sa fie prezentat intr-o lucrare separata, avand in vedere amploarea subiectului. Capitolul al treilea abordeaza institutia actului juridic civil, fiind analizate problemele legate de indeplinirea conditiilor de validitate, incheierea, executarea si incetarea contractului.

Asa cum am precizat deja, prezenta lucrarea se doreste a fi urmata in viitorul apropiat de un al doilea volum care sa abordeze notiunile de Drept Societar, in special, institutia profesionistului comerciant persoana juridica.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.