Fundamentele dreptului internațional privat. Ed. 2 | Cosmin Dariescu

Fundamentele dreptului internațional privat 2013 | Cosmin DariescuEditorul: “Solutionarea conflictelor aparute intre legile unor state diferite cu privire la un raport juridic de drept privat, intre instantele unor tari diferite cu privire la un litigiu de drept privat ori a conflictelor privind recunoasterea drepturilor dobandite legal in strainatate sau a hotararilor jurisdictionale straine reprezinta menirea dreptului international privat.

Lucrarea Fundamentele dreptului international privat isi propune sa-l ajute pe cititor sa faca primii pasi in intelegerea mecanismelor teoretice si a normelor Dreptului international privat. Notiunile fundamentale ale conflictelor de legi sunt prezentate in primele opt capitole, pentru ca noile norme de drept international privat utilizate de autoritatile romane sa fie interpretate in ultimele sase.

Un principiu fundamental al redactarii lucrarii Fundamentele dreptului international privat a fost acela al simplitatii, calitate indispensabila predarii fundamentelor oricarei discipline stiintifice.