Cap, câștig eu, pajură, pierzi tu (Ia-ți un lag) | Gheorghe Piperea

13694_7298_prd-jpgCuvintele autorului despre lucrare: Dorinţa de a avea, de a poseda, cauzează predare, impune supunere, iar supunerea generează putere. E ca în jocurile de noroc unde ţi se lasă impresia că ai şanse să câştigi. Dar dealer-ul câştigă întotdeauna. Cap, câştig eu, pajură, pierzi tu. Asta e regula jocului.

A gândi înseamnă să alegi conştient şi să fii responsabil. Înseamnă să vezi pădurea înainte de a tăia copacul. Înseamnă să testezi înainte de a experimenta sau a acţiona, să ai o variantă de ieşire. Încă mai avem posibilitatea de a vedea pădurea fără a fi obsedaţi de copaci. De aceea e bine să ştim cum putem fi manipulaţi, care sunt armele persuasiunii, cum putem contra-ataca, ce metode sunt pentru a supravieţui modelor societăţii de consum.

Ce înseamnă „ia-ţi un lag”?
Termenul desemnează un fenomen tipic jocurilor pe calculator, dar poate fi perceput şi în cazul transmisiei tv prin cablu sau prin satelit. (…) Îmi imaginez că, mai ales atunci când jocul este în sistem competiţional (nu joci de unul singur, ci cu adversari, eventual în echipe, conectate la internet), lag-ul este foarte, foarte enervant. Cu semnalul tv se pot întâmpla cam aceleaşi lucruri, mai ales când îl primeşti prin cablu digital şi conexiunea la internet e proastă. Într-adevăr, un meci de fotbal sau un spectacol live care se blochează sau care încetineşte din cauza lag-ului te poate scoate din ritm şi, în mod evident, lag-ul devine iritant.
Dar lag-ul este, uneori, necesar şi util.
Hai să vedem de ce.

Pentru a cumpăra această carte, click aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.